Qisa Məlumat
Bitki xammalı: Hibiscus (лат), Məkkəgülü (az.), Каркаде (рус.), Mekke gülü (tr.), Hibiscus (eng.)
Kimyəvi tərkibi: Məkkəgülü ləçəklərinin tərkibində 13 üzvi turşu var (alma, sirkə, limon turşuları və s.), Bunlar içkiyə özünəməxsus turş dadı verir. Bundan əlavə, bitki bədənin immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edən vitaminlər, minerallar, pektinlər, polisaxaridlər, antioksidanlar və digər bioloji aktiv maddələrlə zəngindir.
İstifadəsinə göstəriş: Məkkəgülü çiçəyi sidikqovucu, ödqovucu və antiseptik vasitə kimi tətbiq edilir.
İstifadə qaydası: 1 çay qaşığı çiçəyin üzərinə 200 ml (1 stəkan) qaynar su tökülür, 3-5 dəq. dəmlənir, isti və ya soyuq şəkildə, gündə 2-3 dəfə, hər dəfə 1 stəkan daxilə qəbul edilir. İçkiyə dad vermək üçün şəkər və ya bal əlavə etmək olar.